Alföldi Kéktúra/Biciklis

Alföldi Kéktúra/Biciklis

HozzászólásSzerző: félkarú » 2014.04.17. 19:15

Az igazoló füzet:
Kép
Itt szerezhető be: Magyar Természetjáró Szövetség - Országos Központ
Székhely: 1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 31. II.3. (Ügyfélfogadás csak az új telephelyünkön: 1075 Bp., Károly krt. 11.)

AZ ALFÖLDI KÉKTÚRÁRÓL: http://termeszetbarat.hu/turamozgalmak/alfoldi_kektura

Az ALFÖLDI KÉKTÚRA hazánk második leghosszabb gyalogos turistaútja. Nevéhez híven bemutatja legnagyobb és "legmagyarabb" tájegységünk szinte minden jellegzetességét a Kiskunság homokbuckáitól a Körös-vidék végeláthatatlan szántóin át a Nyírség erdős területéig.
A közel 850 km hosszú útvonal végigjárása nem kevés kitartást és nyitottságot igényel, cserébe egyedülálló élményekkel ajándékozza meg a turistát.
Az Alföldi Kéktúra Szekszárdról, a Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli Kéktúra végpontjától indul, és Sátoraljaújhelyig tart, ahonnan az Országos Kéktúra érhető el. A három nagy kék jelzésű túraútvonal alkotja az "Országos Kék kört".

A túra teljesítése: hatéves kortól bárki, bármely irányba, bármilyen szakaszokra bontva, gyalog, sível, vagy kerékpárral (vegyesen is) teljesítheti. A túra időpontja és időtartama tetszőleges. A túra többször is teljesíthető.
Az útvonal végigjárása után az igazoló füzetet a Magyar Természetjáró Szövetség Kéktúra Szakbizottságához (elsősorban), vagy a területileg illetékes természetbarát szövetséghez/bizottsághoz (másodsorban) kell eljuttatni, ahol a teljesítést ellenőrzik, igazolják és a jelvény kiadásáról intézkednek.
KépekNem Paracord
“Milliók vágynak halhatatlanságra, de fogalmuk sincs, mit kezdjenek magukkal egy esős vasárnapon.” (Susan Ertz)
Avatar
félkarú
Jr. Member
Jr. Member
 
H.sz.: 276
Csatlakozott: 2009.06.23. 09:35
Tartózkodási hely: Debrecen

Re: Alföldi Kéktúra/Biciklis

HozzászólásSzerző: félkarú » 2014.04.17. 20:12

4 és fél nap: 422km ebből 2 durván esős és szeles.
5 alvás, 1x házban/mennyországban ;D

Rengeteg dolgot írhatnék. El is kezdtük, már útközben jegyezni az élményeket 1-1 füzetbe Barbarával, hogy majd itthon kicseréljük, de nekem nem igazán ment a 'tintásítás'. Egyszerűen nem lehet bizonyos élményeknek, látványoknak, érzéseknek szavakat találni. Ha valaki azt mondja, hogy azért megy üdülni külföldre, mert az sokkal szebb, meg nagyobb az élmény-látvány cohaerentia, akkor az nem ismeri Magyarországot, vagy rossz szemüvegen át nézi.

Szekszárdtól-Körösladányig tekertünk, ez volt az utolsó pecsételő pont, majd onnan még egy keveset Szeghalomig, mert innen indult normálisan vonat haza.
Egy élmény a sok közül:
Hazaérve berajzoltam a térképen az útvonalat...
Kép
...kigördült a könny a szemünkből...
Igazából hetekig nem tértünk haza. Azóta is, ha túrázni megyünk, mindegy hova. Gyalog, vagy bringával, vagy játszani megyek, azt nézzük a térképen, hogy hol megy a 'Kékcsík' :)
Szentimentálisan hangzik, de erről az útvonalról nehéz 'letérni'.

Itt van néhány kép a túráról: http://indafoto.hu/felkar/alfoldi_kektura
KépekNem Paracord
“Milliók vágynak halhatatlanságra, de fogalmuk sincs, mit kezdjenek magukkal egy esős vasárnapon.” (Susan Ertz)
Avatar
félkarú
Jr. Member
Jr. Member
 
H.sz.: 276
Csatlakozott: 2009.06.23. 09:35
Tartózkodási hely: Debrecen


Vissza: Rendezvények

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég