Operation Black Buck - Frosty game within 50 hours

Operation Black Buck - Frosty game within 50 hours

HozzászólásSzerző: face » 2011.10.23. 10:56

Ez egy MILSIM jellegű játék speciális megkötésekkel. Olvasd el figyelmesen a kiírást, s amennyiben úgy gondolod, hogy a kiírt feltételeknek/megkötéseknek eleget tudsz tenni, szívesen várjuk jelentkezésedet. Civil oldalra szerepjátékot kedvelő játékosokat várunk.


Operation: Black Buck - Falkland War

Falkland szigetek:
„A Falkland-szigetek (angolul Falkland Islands, spanyolul Islas Malvinas) az Atlanti-óceán déli részén helyezkednek el, 483 km-re Dél-Amerika partjaitól. Két fő sziget alkotja, Kelet-Falkland és Nyugat-Falkland, 700 kisebb szigettel együtt. A Kelet-Falklandon lévő Stanley a főváros és a legnagyobb település.” (Forrás )

Kép

A Falkland szigeteki háborúhoz vezető előzmények:
„1976-ban egy katonai puccs döntötte meg Isabel Perónt Argentínában, véget vetvén az addig formálisan működő demokráciának…több tízezer ellenzékit gyilkoltak meg, egy részük sose került elő. …az argentin gazdaság nem tudott kilábalni a válságból, sőt, 1981-ben további visszaesés kezdődött. A nehéz helyzetben levő katonai kormányzat a gazdasági problémák, és a brutális elnyomás miatti erősödő társadalmi ellenállás leszerelésére elkezdte feszegetni a Falkland szigetek hovatartozásának kérdését.”
„Nagy Britannia hajlott arra, hogy a területet "visszaadja", a 60-70-es évek ugyanis az angol gyarmatbirodalom végleges felbomlásának és temérdek új ország keletkezésének az időszaka volt, de a szigetlakók, akiknek a nagy része brit leszármazott volt, nem akartak Argentínához kerülni. 1976-ban az argentinok katonai bázist létesítettek a formálisan brit fennhatóság alatt levő (de lakatlan) déli Georgia-szigetek egyikén……” (Forrás )
„1982 április elsején késő este a Santissma Trinidad romboló partra tett egy 84 fős speciális egységet Stanleytől nem messze, és ezzel megindult argentin részről a Rosario-hadművelet. Első céljukként a kormányzó (Sir Rex Hunt) elfogása és posztjáról való eltávolítása volt. ….az argentinok nem akartak áldozatokat, a különleges egységek parancsba kapták, hogy a lehető legkevesebb áldozattal járjon a tevékenységük, ami egyébként nagyjából az ellentéte volt annak, mint amire kiképezték őket. Az argentinok kész tervekkel érkeztek a szigetekre, és azonnal nekiláttak a saját adminisztrációjuk kiépítéséhez. Alapvetően nem volt célja, hogy bármilyen vitatható atrocitást kövessenek el a polgári lakossággal szemben.”
„Az 1979-ben hatalomra kerültek a konzervatívok. Vezetőjük Margaret Thatcher, nagyon népszerűtlen volt, 1982-re olyan helyzetbe került, hogy egy újabb népszerűségvesztés már a kormánya bukásához vezetett volna. A konfliktusban tehát egyfelől nem engedhettek az argentin nyomásnak, de ugyanakkor egy esetlegesen sikeres megoldás nagyban növelhette is a népszerűségüket.”
„Az argentinokat váratlanul érte, hogy az angolok a katonai válaszlépés mellett döntöttek, ugyanis nem igazán készültek komolyabb fegyveres összetűzésekre. A harci cselekmények hatására az argentinok megkezdték a frissen elfoglalt szigetek védelmét kiépíteni, de ezt eléggé gyorsan kellett megoldaniuk. Majd elkezdődött a szigetek visszafoglalására irányuló angol katonai válaszlépés, a Fekete Bak Hadművelet (Operation Black Buck)” (Forrás )

KépOldalak

Argentin: Céljuk a szigetország elfoglalása, az elfoglalt területek ellenőrzés alá vonása, valamint a Brit egységek a sziget felszabadítására tett akcióinak meghiúsítása.
Dresscode: teljes OD, terep alsó (DPM kivételével) OD felsővel

Kép

Brit: Céljuk a területek visszafoglalása és az Argentin csapatok felszámolása.
Dresscode: teljes DPM.

Kép

Civil: Mindennapi élet a háborúban, a játék utolsó szakaszában csatlakozás a bizalmukat, támogatásukat elnyerő oldalhoz.
Dresscode: értelem szerint civil ruházat, minden katonai minta tiltott. Ez a harcoló oldalakhoz való csatlakozás után is érvényben marad.

Mindkét oldalnál kérjük figyelembe venni az 1982-es katonai ruházatot, s ennek megfelelően, az agyon mollézott, modern mellényeket kerüljük.
Mivel külföldi csapatokat is várunk a játékra, így előreláthatólag az egyik oldal angol nyelvű irányítással fog működni. Ezt kérjük figyelembe venni és előre így készülni a játékra.


Játék információk

Speciális játéktechnikai elemekkel nehezített sokat gyaloglós, bizonyos oldalaknak 46 órás, parancsorientált, nagyon szivatós MilSim játékra számítson mindenki.

A játékon új típusú medik rendszert alkalmazunk. Részletek lentebb.

Nagyon szigorú dresscode amin csak extrém időjárás esetében fogunk lazítani!

Megfelelő létszám esetén opcionálisan mindkét oldalt páncélos harcjárművek fogják erősíteni.

A játékmenetbe sok technikai elemet fogunk beépíteni, ezek egy részét kizárólag a szervezők által megbízottak kezelhetik.

A játékosok felelőssége az időjárásnak megfelelő felszereléssel készülni. Öltözködj rétegesen, s a feladatnak megfelelő felszerelést viselj a játék teljes időszakában.

Extrém hideg esetén, fűtött melegedősátrakat biztosítunk a beosztásuk szerint épp pihenő rajoknak mindkét oldalon. Luxusra ne számítsatok, de az sem célunk hogy megfagyjatok. (bár a történelmi hűség…)

Áramfejlesztőkkel készülünk, hogy szükség esetén az akkukat lehessen tölteni, de mindenki biztosítson magának töltőt, s szükség esetén pót akut.

A játék időtartalma alatt minden játékosnak kétszer biztosítunk meleg ételt, ennek árát a beugró magában foglalja.

A kiírás egyenlőre „játék igény felmérés”-ként kerül meghirdetésre.

Amennyiben meg lesz a megfelelő érdeklődés a játékosok részéről, akkor azt „játék kiírásra” módosítjuk. Ahhoz, hogy minden technikai elemet időben le tudjunk foglalni, a regisztrációs díjakat előreutalással fogjuk begyűjteni, amelyet a játék kiírástól február 15-ig tudnak teljesíteni a jelentkezők (mindenki kalkulálja bele, hogy ez a beérkezési határidő). Amennyiben valaki személyesen óhajtja játékkezdéskor készpénzben befizetni az összeget, akkor a részvételi díj 4500 Forint lesz.

A beugró árát kizárólag a játék elmaradása esetén áll módunkban visszafizetni. A beugró teljes összege a játék szervezésére fordítódik, az hasznot/profitot a szervezők részére nem képez. Minél többen vagytok, annál több extrát fogunk bedobni a szórakoztatásotokra.

A játékkiírást követően megnyitjuk a belső fórumokat, amelyhez a regisztrációs díj beérkezése után férhet hozzá a jelentkező. Itt fognak a játékosok értesülni több olyan információról, amely csak a saját oldalukat/egységüket érinti. Amennyiben jelentkezési szándékod komoly, s szeretnél ötletelni a saját egységedet/oldaladat illetően, akkor célszerű az átutalást mielőbb végrehajtanod.

Mindhárom frakció beléptetése külön fog történni a pénteki és szombati nap folyamán.

A játékon a KIADOTT, KAPOTT PARANCSOK, AZONNAL ÉS VITA NÉLKÜL VÉGREHAJTANDÓK! ELLENKEZŐ ESETBEN, VÁLASZTHATÓ OPCIÓKÉNT A FOGDA VAGY A PARKOLÓ.

A játékra való jelentkezés nem jelent garantált részvételt a játékon. A szervezők döntésük alapján bárkit törölhetnek a regisztrációról amennyiben azt jónak vagy indokoltnak látják.


[kozep]Medik szabályok[/kozep]

1.Találatot kapott játékos marad a helyén és felveszi a narancs sapkát.

2.Medikért kiált, de nem mozdul el! Tűzvonalból történő kivonása után a mediknek bemondja a találat helyét majd húz egy kártyát és átadja a mediknek. A játékos a kártyát nem nézegeti!

3.A medik leolvassa a kártyáról a találat helyének megfelelő sérülést és a kártyán megadott módon ellátja a játékost, medevac-ot kér, vagy visszaállásra utasítja a játékost.

- Ha a medik gyógyulási időt ír elő az alatt a játékos nem lőhet, nem mozdulhat el csak a társai segítségével, ha gyógyulási idő alatt újabb találatot kap, irány a visszaálló.

- Minden játékos a kártyák utasításainak megfelelően látnak el, maximum kétszer.

- A medikek maguk gondoskodnak kötszerről ,ami lehet kötszer vagy ragasztószalag, végtag rögzítéshez magukkal hozott eszközöket vagy helyszínen talált ágakat használhatnak fel.

- Amennyiben egy végtagot rögzíteni kell, akkor azt úgy kell végrehajtani, hogy az a továbbiakban használhatatlan legyen a kórházi felépülésig! Ez történhet a végtag sínbe rakásával vagy a törzshöz kötözéssel. Sínbe rakott végtagnál pl, alkart és felkart egy v.több sínhez kell rögzíteni, hogy ne tudja behajlítani az ellátott. Az alsó végtagokkal ugyanez a helyzet.

- Rögzített végtagot nem szabad használni, illetve ha láb, akkor csak egy társ segítségével szabad haladni.

4.Ellátás után a sérült megtartja a kártyát a kórházi felépülésig.

5.A kötéseket és a betegek szakszerű ellátását a kórházi orvos fogja ellenőrizni.

-Az orvos ellenőrizni fogja, hogy a sín, szakszerűen volt-e felhelyezve, s az valóban korlátozta-e a sérültet az ellátás után a végtag használatánál, valamint a kötések megfelelő helyen vannak-e, stb.

-Nem megfelelően ellátott játékosok 60 perces visszaálló idővel lesznek büntetve. Ezért a játékos is figyelmeztetheti a medicet, ha szerinte az ellátása nem megfelelő.

Kivérzési idő 15 perc.

Nincs rajvisszaállás! A csatatérről csak az távozhat sárga sapkában, aki felrobbant, megkéselték, kivérzett vagy a medik erre utasítja.

Késelt, robbantott, halottnak nyilvánított játékosok törekedjenek a sportszerű viselkedésre!

Visszaállási idő 1 óra, amiben a visszaálló pontra vezető út nincs benne!


[kozep]Általános szabályok és tudnivalók[/kozep]

Regisztrációt követően mindenki köteles megjelenni a kronózáson az összes fegyverével. Mindet bemérjük majd és megjelöljük.

Tárak és lövedékek:

A játékon géppuskások kivételével mindenki csak mid-low-realcap tárakat használhat!

A tárak száma nincs korlátozva, de az egyszerre be tárazható lövedékek száma maximum 300BB.
Ez a limit nem vonatkozik a támogató fegyverekre, a másodlagos fegyverekre és a gránátvetőkre sem.
Tracer használható, villantani nem kötelező.

Tárazni kizárólag dedikált „lőszeres ládák” mellett .

Mindenki a saját maga által hozott lövedékeket használja.

Bio lövedék használata ajánlott, de nem kötelező.

Pyrotechnika

Kizárólag a szervezőktől kapott, vagy a velük előre egyeztetett technika használható!
Botlók, aknák, IED-ek robbanásának 5 méteres sugarú körében mindenki azonnal kiáll, ezek a sérülések nem medikelhetőek.
Mortar, légicsapás, EOD szabályok, jármű szabályok később…

Szerepjáték

A rendezvényen lesz civil frakció is, színesítve ezzel a játékot.

Mindenki tartsa szem előtt, hogy a szerepjátékhoz minden fél részéről kell némi hajlandóság. Mivel sokan jönnek a rendezvényre különböző kultúrákból, esetleg országokból akik más-más szokásokkal rendelkeznek, elképzelhető, hogy egyik-másik játékos nem fogja értékelni a játékodat, vagy nem úgy reagál rá, mint ahogyan azt elvárnád. Kezeljük rugalmasan a dolgokat és próbáljuk meg mindig a legjobb tudásunk szerint reagálni! Ha úgy látjuk, hogy a másik játékos nem partner ebben, akkor ne erőltessük!

A civilekkel rendesen kell bánni és akkor ők is jók lesznek hozzád! Senki se feledje el, hogy ez az ő városuk/országuk, ők ismerik legjobban és nagyon sok múlik azon, hogy használható, vagy fals infókat szerez tőlük.
Amennyiben egy civilt véletlen találat ér, akkor próbáljunk meg rajta segíteni, de ügyeljünk arra, hogy bármennyire is jámbor, lehetnek ellenséges szándékai.

[kozep]Biztonság[/kozep]

A játék teljes ideje alatt kötelező a szemvédelem!

Ha a szervezők bárkit meglátnak a pálya területén szemvédelem nélkül, azt azonnal kiküldik a parkolóba!

Ha bármilyen sérülés történik, azonnal jelezzétek a szervezők felé!

Soha ne vállald túl magad!

Ha valaki allergiás, cukor, vagy szívbeteg azt játék előtt jelezze a szervezőknek!

Bárki úgy érzi, hogy túlzottan kihűlt, vagy ezt csapattársán veszi észre, akkor jelezze azt azonnal az oldalparancsnoka, vagy a szervezők felé!

A játék teljes időtartalma alatt orvosi felügyeletet biztosítunk.


A kiírásban további módosítások várhatóak, ezért kéretik azt figyelemmel kísérni!


A JÁTÉKON MINDENKI A SAJÁT FELELŐSSÉGÉN VESZ RÉSZT, A SZERVEZŐKET SEMMILYEN FELELŐSSÉG NEM TERHELI!


Bárkinek kérdése merülne fel a kiírást, vagy a játékot illetőleg, nyugodtan forduljon a szervezőkhöz további információkért! Minden kérdést igyekszünk záros határidőn belül megválaszolni.
[/quote]


Regisztráció: itt
Op:HK1[HUN], Op:HK2[HUN], Arms Crysis[HUN], Op:WarJunkie[Republika Srbija]
kezemben a stílus
G.E.A.R, SNIPER TEAM MEMBER
http://changeyourlif3.blogspot.hu/
Avatar
face
Administrator
Administrator
 
H.sz.: 1757
Csatlakozott: 2009.06.18. 09:34

Vissza: Hírek

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég