BOMIT II.

BOMIT II.

HozzászólásSzerző: bugyi » 2010.12.30. 16:51

Kép

A versenyről

Túlélőversenyünk rövidített elnevezése: BOMIT, azaz Bozótmíves Túlélőverseny.
Csapatunk már régóta szervez túlélő és bozótmíves (bushcraft) jellegű programokat, elsősorban portálunk (http://www.bozotmives.hu) regisztrált tagjai számára.

Most azonban elhatároztuk, hogy szervezünk egy olyan túlélőversenyt, amely nem csak mindenre elszánt, a téma iránt zsigerből érdeklődő barátaink számára lehet érdekes.
Ezzel a versennyel szeretnénk megismertetni kedvelt hobbinkat minden olyan érdeklődővel, aki szeretne egy kis bepillantást nyerni a természetben való boldogulás "művészetébe".

A feladatokat úgy állítottuk össze, hogy a résztvevők lemérhessék elméleti és gyakolati tudásukat egyaránt. Fontos szempont volt továbbá, hogy a versenyen bárki, aki a téma iránt érdeklődik és egészségi állapota lehetővé teszi, elindulhasson testi épsége ésszerűtlen kockáztatása nélkül.
Ebből kifolyólag a résztvevőknek nem kell tábort építeniük és kint aludni a szabadban.

18 év feletti hölgyek és urak egyáránt bátran indulhatnak a versenyen, a résztvétel és a feladatok teljesítése nem igényel különleges képességeket.

A versenyen a résztvevők 3 fős csapatokban indulhatnak. A verseny időpontja 2011. április 08-10.

A verseny maximális ideje 20 óra, a starttól a célba érkezésig. A rendelkezésre álló idő alatt a csapatoknak őrzött és nem őrzött ellenőrző pontokat kell felkeresniük a választott stratégia alapján. Az őrzött pontokon pontőrök várják a csapatokat, akik kiadják és ellenőrzik a feladatokat és azok végrehajtását.

A verseny sikeres teljesítéséhez elengedhetetlen a térkép és tájoló helyes használatának ismerete. Szeretnénk azonban megjegyezni, hogy ez a verseny nem csupán egy tájékozódási verseny és egy teljesítménytúra kombinációja. A fizikai kihívás (nem fekvőtámaszra gondolunk) mellett a résztvevőknek számos elméleti és gyakorlati feladatot kell megoldaniuk, amelyek ténylegesen a túlélés témaköréhez kapcsolódnak (pl. tűz, víz, élelem, menedék, stb.). Ebből adódóan egyátalán nem biztos, hogy az fog győzni, aki a legnagyobb távolságot a leggyorsabban teljesíti.
Hogy segítsünk a felkészülésben összegyűjtöttük néhány hasznos könyv és weboldal címét, amit majd itt tekinthetsz meg, de előtte még olvass tovább.

Kötelező felszerelések: évszaknak és időjárásnak megfelelő öltözet, csapatonként minimum 1 db feltöltött mobiltelefon, derékalj+hálózsák, evőeszköz+edény, kulacs, (fej)lámpa, tájoló, víz (max. 2 l/fő)

Ajánlott felszerelések: kés, kamásli, csapatonként min. 1 EÜ csomag, A Bakony turistatérképe (déli rész), Cartographia 3.

A felsorolt felszerelési tárgyakon kívűl természetesen mindenki azt visz magával, amit csak akar, a tiltott felszerléseken kívűl.

Tiltott felszerelések: GPS vagy bármilyen más navigációs eszköz az iránytűn, ill. tájolón kívűl

A verseny bázisa

A verseny bázisa (start, cél, szállás), a Kab-hegy nyugati oldalán található Hubertus Erdészeti Erdei Iskola.
Megközelíthetőség

Az erdei iskola megközelíthető vonattal a Budapest-Szombathely vasútvonalon Ajkáig. Ajkától aszfaltozott út vezet a város központjától kb. 7 km-re lévő iskoláig, ami jó bemelegítés a versenyre azoknak, akik nem autóval jönnek. :) Ajkán Alsócsinger irányába kell elfordulni, majd követni az útbaigazító táblát. Az iskola területén a mobiltelefonok térerő hiányában jellemzően nem használhatóak.
A verseny után zuhanyzási lehetőség biztosított!

Részvételi díj/Nevezés

A részvételi díj 6000,- Ft/fő. Nevezni az online nevezési űrlap beküldésével lehet. A nevezés csak akkor érvényes, azaz akkor kerül véglegesítésre ha a részvételi díjelőleg legkésőbb a verseny kezdete előtt két nappal a megadott számlára megérkezett. A részvételi díj fennmaradó részét a helyszínen a verseny startja előtt kell megfizetni. Nevezéssel kapcsolatos további információk itt.

I. BOMIT nagyobb térképen való megjelenítése
A részvételi díj a következőket tartalmazza:

* a verenyen való indulás jogát,
* a célbaérkezés után 1 kiadós adag babgulyást minden résztvevőnek,
* 1 éjszakára (szombat) szállást a Hubertus Erdei Iskolában (saját derékalj+hálózsák kötelező!),
* minden induló BOMIT polót kap ajándékba.

Szeretnénk, hogy a résztvevők a kihíváson, valamint tényleges elméleti és gyakorlati tudásuk lemérésén túl új barátságokat is köthessenek, és természetesen mi is szeretnénk benneteket jobban megismerni, ezért a verseny után minden résztvevőt meghívunk egy kis kötetlen beszélgetésre, filmvetítésre, ahol baráti körben mindenki elfogyaszthatja jól megérdemelt sörét, kávéját sebei nyalogatása mellett. :)

Értékelés/Díjak
A csapatok teljesítményének értékelése pontozással történik. Az első három helyezett csapatot éremmel is kitüntetjük és a győztes csapat hazaviheti a BOMIT kupát, valamint egyéb értékes díjak is lesznek támogatóinknak köszönhetően.

Órarend (A változtatás jogát fenntartjuk!)

Péntek

* 16-20 óráig: csapatok érkezése a Hubertus Erdei Iskolához
* 19-21 óráig: regisztráció
* 21-22 óráig: eligazítás, felkészülés a startra
* 22 órakor: START

Szombat

* 18 óráig: csapatok CÉLBA érkezése
* 19 órától: közös vacsora (babgulyás a'la Kenus)
* kb. 20 órától: baráti beszélgetés, filmvetítés, ameddig ki nem dőlünk :)

Vasárnap

* 10 órakor: Eredményhirdetés
* 12 órakor: Az erdei iskola elhagyásaFONTOS! Nevezésed leadása előtt mindenképpen olvasd el a versenyszabályzatot és a nevezési feltételeket is.

Te is segíthetsz

Ha Te is szertnéd népszerűsíteni versenyünket, ezzel is segítve a szervezők munkáját, akkor töltsd le innen a verseny plakátját (pdf formátum) és ragaszd ki a hozzád közeli főiskola, egyetem, vagy más közösség faliújságjára. Természetesen azzal is sokat segíthetsz, ha a verseny honlapjának címét (http://www.bozotmives.hu/tuleloverseny) elküldöd barátaidnak, ismerőseidnek.

Jó felkészülést és versenyzést!
A szervezők
[url=http://i636.photobucket.com/albums/uu82/Laciakertesz/gifs/1284123168_big-train-simon-peg-vs-kid-on-bike-2.gif]Be ön kezdőbarát![/url]
Avatar
bugyi
Administrator
Administrator
 
H.sz.: 1007
Csatlakozott: 2009.06.17. 15:24
Tartózkodási hely: Debrecen

Vissza: Hírek

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég