Egy kis CéQBé

Egy kis CéQBé

HozzászólásSzerző: FoxTango » 2010.11.16. 23:58

Sziasztok!

CQB: Jelentése röviden, épületben lőfegyverekkel vívott közelharc. Ebből nekünk csak az épület és a közelharc van meg, nyomatékosan felhívom a figyelmet, hogy az itt leírtak csak a játékokon használt kelléktárral, airsoft légfegyverekkel történik.


"Szeretném megosztani veletek épületben szerzett Airsoft jártasságom. Az itt leírtak nem csak nektek szól, hanem saját részemre is azáltal, hogy visszaolvasva azt folyamatosan formálgatom, míg be nem teljesül.... Az alábbi sorok tehát a saját tapasztalatokra épül, nem tanította senki, amennyiben rossz irányt vesz csak engem terhel a felelősség engem dobáljatok."Tongue outFelszerelés:

A legnagyobb figyelmet a felszerelések kapcsán a test védelmére kell fordítani! Épületben számos tárgy lehet balesetveszélyes.

- Protektorok

Szemvédelem szempontjából ezen területen kell a legnagyobb figyelmet fordítani a megfelelő minőségre és kialakításra. Használjatok zárt búra szerű és szintű szemüvegeket, amik lehetőleg pánttal rögzülnek fejetekre. Egy véletlen sorozat, avagy saját csapattársad is képes a sima száras szemüveget lesodorni szemedről...

Fej védelmét tökéletesen ellátja egy sisak amely minimum olyan kemény mint a fejed... ::)

Arc és fogvédelem szempontjából tökéletes, minden ami takarja azt... lehet: fogvédő ( boxolós ) rácsos maszk, szenszej maszk ( itt odafigyelni a gagyi kínai fosra amit simán be lehet lőni, játék előtt teszt ) én speciel egy Shemagot használok ami bizonyíthatom, hogy az izzadsággal is felveszi a versenyt többek között, így nem párásodok.

Végtagok védelme abból a szempontból fontos, mikor elesünk, illetve magunkat mentve szánt szándékkal és egyben akaratlanul földhöz vágjuk magunkat. Ezen protektorok a térd, sípcsont, könyök, gerinc, váll, csukló protektorokon túl magas hangsúlyt fordítsatok a komolyabb kéz - új védelmére.

Térjünk át az operációs felszerelésekre :P

AS Fegyverek:

Elsődlegesek:

Ha tehetjük, és tegyük is a legfontosabb, hogy a lő távoknak megfelelő AS fegyverekkel vegyük fel a "harcot" BARÁTAINK ellen. Az FPS/JOULE -ról beszélek amit a szabályzat 350 Fps-ig enged épületben. Véleményem szerint ez nagyon sok... 300 Fps- is UGYAN OLYAN HATÁSOS mint 350 illetve 400 és így tovább.

Próbáljuk magunk dolgát megkönnyíteni azzal, hogy a lehető legrövidebb és legkisebb fegyverekkel szálunk harcba, ezáltal csökkentve saját méreteinket és növelve fordulékonyságunk és nem utolsó sorban állóképességünket.

Optikák használata rendkívüli módon lerövidítheti azt az időt ami a reagálás - azonosítás - célra tartás - tüzelés kezdetétől és végéig eltelik. A red-dot-ok használata ugyan akkor elősegíti a 2 kezes bánásmódot a fegyverrel, amit CQB-ben, ha nem használunk ki, akkor semmi esélyünk nincs az ellen aki gyakorolja azt.
Hasznos optikai kiegészítő továbbá a fegyverlámpa, amelynek én 2 fajtáját ismerem. Egyik birtokában sötét helységeket világíthatunk be, másik testvérével pedig az ellent vakíthatjuk el, ennek több fajtája stroboszkóp effektet is tud mindezt Xenon erősséggel... Van még ezek kombinációja mikrokapcsolóval ellátva, ami azt teszi lehetővé, hogy a fegyveren olyan helyre operálható a kapcsoló ami az elsütőbillentyű közelében helyezkedik el, szituban azonnali kapcsolhatóságot tesz lehetővé....
(A laser-fényt kibocsájtó eszközök használata TILOS) 

Tárak véleményem szerint maximum MID-CAp-ek használata. A High-Cap- ek csörögnek... mindazon által a feeling is hatalmas mikor kifogysz ugye és nem jön ki a tár valamint nem megy be , üreset vettél ki üreset raksz be, leejted, belerugsz, megúszod a szitut és még ki is lősz valakit... ( érzed ugye? )

Hohóóó és itt jön be a taktikai mellény használata, ami lehet sok játékosban holt pont az árát illetően, de higgyétek el, hogy rendkívül hasznos. Ugyebár törekszünk a valósághű játékmorálhoz, törekszünk arra, hogy minél előbb kifogyjunk a MID-CAP-eknek hála és törekszünk arra, hogy a tárazást a lehető leghamarabb véghez vigyük.

Mellényből én a Moduláris termékeket ajánlom azokból is azokat aminek minél nagyobb a felülete azt figyelembe véve, hogy nem akadályoz pl. a gugolásban és egyéb mozdulatok végrehajtásában.

A moduláris mellények lényege, hogy a zsebeket, tároló alkalmatosságokat az adott játéknaphoz alakíthasd. Itt van nagy szerepe a tártartó zsebeknek, amiket lehetőség szerint úgy helyezzünk el, hogy a tárazás idejét a legrövidebb időre redukálhassuk, a gatyaszárából előhúzott tárral szemben. Amennyiben mellényünk van úgy a pisztoly tárak is itt kapnak helyet.

A pisztoly a másodlagos fegyverünk. A pisztollyal kapcsolatban egyetlen dolgot kell szem előtt tartani.
Tisztában kell lennünk működésével és azzal, hogy az utolsó érintése óta milyen helyzetben hagytuk tűzkészültsége szempontjából.
Érdemes olyan pisztolytokokat alkalmazni amiből a pisztoly semmilyen esetben nem esik ki illetve a legtöbb esetben mozdulatlan. Amennyiben elérjük a mozdulatlanságot, úgy pisztolyunk a tokban lehet éles állapotban tehát kibiztosítva, ezáltal csak arra kell koncentrálnunk, hogy az elővételkor el ne süssük.
Ugyanitt érdemes használni PISTOL SLING-et. Ezen rögzítő alkalmatosság megakadályozza, hogy a fegyvert a földre ejtsük, illetve adott szituációban "eldobhatjuk" pisztolyunk, hogy az elsődleges fegyverünkért nyúlhassunk.
Pisztolyunk legsérülékenyebb pontja a tár! Használjatok tárvédőt! Megakadályozza, hogy a tárkioldó véletlen megnyomása esetén tárunk kicsússzon a fegyverből.

Egyenlőre ennyit a felszerelésről.

Taktika / szituáció

Épületben való mozgást csak raj szinten tudok elképzelni. Lehetetlen egy személyben egyszerre 2 ajtót tartani pl.

A raj:

A rajt a parancsnok vezeti. Legfontosabb feladata  fejben összerakni a behatolás menetét az első perctől a végéig. Amennyiben egy nagyobb épületről, illetve épület láncról van szó úgy checkpoint-okat jelöl ki. Ne felejtsük el, hogy ő is parancsot teljesít, úgy nem csak saját embereivel kell pontról pontra megértetni a feladatokat, hanem terveit a társ rajok parancsnokaival is összhangba kell hoznia. ( kisebb rajok esetén a parancsnok nyugodtan kezelje a rádiót )

Nagyon fontos, hogy mindenki kisujjból tolja a társak nevét.
Mehet számozás is, ez akkor jön jól amikor nem várt túlerő / visszavonulás esetén a parancsnok a kivonás közben a csapattal számoltatja a létszámot. Ekkor mondjuk egy "SZÁMOL" parancsra a raj tagjai az 1-esel kezdve teszem azt a parancsnokkal bezárólag 6-ig üvöltik a számokat  saját nevük helyett. Ha valaki elesett, vagy eltűnt, vagy ne adj isten megsebesült, eszméletét vesztette, akkor egyből tudja a raj minden tagja, hogy valaki ottmaradt. tegyük fel, hogy a 3-as elesett. Ebben az esetben a 2-es hangzik el utoljára nem jön a 3. A 2-es még 2x ismétli hangosabban, végül 2-es pl. a "nem jön a 3" jelentést tesz a parancsnok felé aki azt nyugtázza.


Csak parancsra cselekszik mindenki

Nullára kiürült tár nincs. "Kifogytam 2-es" jelentést a parancsnok nyugtázza, eközben a 2-es TŰZPÁRJA (1-es) átveszi pozícióját, ha ez megvan akkor jöhet a "2-es táraz" jelentés a parancsnok felé amit ő "nyugtázom 2-es"-el szentesít, úgy lehet üríteni tár és pattintani újat.

Folyt. Köv


Kérdések észrevételek------>  !!!KATT IDE!!!
Op:HK2[HUN], Arms Crysis[HUN], Op:WarJunkie[Republika Srbija]
Hát lehetne eggyel jobb, de nem kegyetlenül kurva rossz, hanem aránylag szar...
M4CQBR, FN-SCAR, AK74, L96, Glock17, Glock19, HiCapa 5.1, FMTGLP
Kép
"A gépészmérnök fegyvereket tervez, az építészmérnök célpontokat."
Avatar
FoxTango
Administrator
Administrator
 
H.sz.: 503
Csatlakozott: 2010.01.08. 22:39

Vissza: Hírek

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég